Walworth Viriduct | Analysis

Much of the first term of the design studio project focused on a thorough analysis of the chosen site in Walworth, in order to understand the environmental, social and physical context. Techniques applied included individual and group photographic studies; sketching, development of base plans at various scales; tree surveying and detailed measurements of hard materials.

Project completion: May 2017


landscape architect
Base map of wider study area 1:1500 | Preliminary analysis
landscape architect
Sketch models
landscape architect
Process drawing 1:750 | Gogglebox TV viewing
landscape architect
Base plan study area 1:250 | Critical analysis
landscape architect
Published book of 300 photos compiled by the unit of 12 students | A good read
landscape architect
1 of 3 individual photographic studies | Rhythm
landscape architect
2 of 3 individual photographic studies | Vibrancy
landscape architect
3 of 3 individual photographic studies | Barriers
landscape architect
On-site sketches | Observing Walworth

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s